Varmt välkommen till Nordisk Sadelmärkning!

Under de senaste åren har stölder av sadlar ökat explosionsartat. I nästan varje nummer av branschtidningarna kan man läsa om personer som blivit bestulna på sin sadel, vilket förstås blir mycket kostsamt och omständligt för ägaren. Detta måste naturligtvis få ett slut, därför erbjuder Nordisk Sadelmärkning en tjänst där du med hjälp av chipmärkning kan förebygga stöld av din sadel.

Nordisk Sadelmärkning har sitt ursprung i ett svenskt företag som är specialister på att skydda privata ägodelar och blev därav kontaktade av ett stall i västra Sverige. De ville hitta ett enkelt och effektivt sätt att skydda sina sadlar mot eventuella stölder och göra dem mindre attraktiva för tjuven. I samarbete med detta stall har vi under lång tid testat en rad olika koncept för att hitta det mest effektiva skyddet för sadlar. Testerna har slutligen resulterat i att chipmärkning av sadeln är det bästa sättet att skydda en sadel på.

Microchipet ger sadeln en unik sifferkombination som man kan läsa av med en skanner, som både Nordisk Sadelmärkning och Polisen har tillgång till vid behov. Sifferkombinationen finns registrerad på ägaren i vårt ägarregister, på så sätt kan man härleda sadeln till rätt ägare. Chipet är designat så att det varken stör ryttaren eller hästen, det är tillverkat i ett mjukt och elastiskt material. Köparen klistrar själv fast chipet med medföljande lim under sadelns högra bossa. När man limmat fast chipet är det i stort sett omöjligt att avlägsna. I kittet får man även med ett sadelemblem som man sätter fast på stiglädret, samt en klisterlapp som ska sättas upp vid sadeln i sadelkammaren.

Vi har valt att lansera detta skydd som ett årsabonnemang för att den årliga kostnaden ska bli så låg som möjligt och för att kunna säkerställa att ägaruppgifterna i registret är aktuella, vilket Nordisk Sadelmärkning garanterar så länge kunden väljer att ha kvar sitt abonnemang. I första årets abonnemangskostnad ingår hela sadelmärkningskittet, där finns allt som behövs för att genomföra märkningen av sadeln. (Läs mer under fliken ”Sadelmärkningskittet”). Ett årsabonnemang kostar 390 kr för en sadel, vid två sadlar kostar den andra sadeln endast 290 kr per år. Har man fler sadlar, och kanske vill chipmärka ett helt stall, kontakta oss eller gör en offertförfrågan under fliken ”Beställ”.

Beställ här