Sadelmärkningskittet

Ditt sadelmärkningskit innehåller:
1 st. microchip
1 st. sadelemblem
1 st. limflaska
1 st. varningstriangel
1 st. instruktion

Bild innehåll

Kontrollera gärna att alla ovanstående delar finns i ditt sadelmärkningskit när du mottagit det.

Nedan följer ett förslag på placering av microchippet. Skulle detta förslag inte passa just din sadel, var vänlig se sista sidan.
Följ nedanstående beskrivning noga, så har du snart chipmärkt din sadel!


bild1

Ställ dig bakom sadeln och vänd den sedan framåt.


bild3

Till detta steg bör du be en kamrat om hjälp för bästa resultat. Dra en sträng av limmet på microchippet. Be sedan en vän lyfta bossan så att du på ett så enkelt sätt som möjligt kan föra in det limmade chippet. För in chippet så djupt som möjligt och åt dig när du står bakom sadeln. Då placeras chippet alltså så långt in och så långt fram som möjligt under högra bossan i hästens ridriktning. Var noga med att limmet på chippet hamnar på motsatta sidan av bossan. Den skall alltså inte limmas emot bossan.


OBS, både emblemet och chippet skall alltid placeras till höger på sadeln i hästens ridriktning. Detta är Nordisk sadelmärknings appliceringsstandard.

bild2

Nu limmar du fast sadelemblemet på stigbygelremmen under sista hålet. Var noga med att torka av remmen innan du limmar fast sadelemblemet. Om emblemet skulle lossa eller om du byter stigbygelrem, så hör du av dig så skickar vi en ny.

bild4

Sätt nu upp din varningstriangel, över eller i anslutning till din sadel. Var noga med att torka av väggen innan du klistrar upp varningstriangeln.

Om förslaget angående microchippets placering inte skulle passa din sadel, vänd då på sadel enligt tidigare instruktion, och hitta ett annat lämpligt ställe. Limma sedan fast microchippet där. Det är viktigt att chippet limmas fast så att det inte syns, samt att det limmas fast på högersidan i hästens ridriktning, vilket är Nordisk sadelmärknings princip. Med rätt utrustning kan ett chip läsas av på flera meters avstånd, därmed är inte placeringen av chippet avgörande. Det är viktigare att du verkligen får fast chippet så bra som möjligt.